Tuesday 2 December 2014

Resepi 24: Lempeng Kelapa..

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Sekarang ni tiap-tiap hari on the way balik kerja hujan lebat.. Hari-hari balik dalam kebasahan.. Sejuk-sejuk hujan mood nak memasak pun kurang.. Suami pun minggu ni agak sibuk di opis dengan training so selalu ada jamuan makan setiap petang..

Lempeng pekak untuk dinner kami. Sedap dinikmati bersama sambal tumis ikan bilis dan sambal sardin.. Sambal sardin dan sambal ikan bilis ni belen dari menu-menu yang lepas.. Niza memang selalu kalau masak sambal ikan bilis buat agak banyak.. Berbagai jenis menu boleh diolah dengan   adanya sambal ikan bilis..

Lempeng Kelapa
2 cawan tepung gandum
1 cawan kelapa parut
2 cawan air
1 biji telur
Sedikit garam

Cara:caranya:
Campur semua bahan dalam bekas. Masak dalam non-stick pan.. Lenser sikit dengan minyak.. 

Sorang 2 keping pun dah cukup kenyang.. Alhamdulillah.. 


No comments:

Post a Comment